Dikke riblappen

Aanbieding!

Oorspronkelijke prijs was: €19,30.Huidige prijs is: €15,50.

Artikelnummer: vts-dikke riblappen Categorie:

Beschrijving

Per 1000 gram.

Dikke riblappen van het MRIJ-rund

Dikke riblappen zijn een klassiek stuk stoofvlees, gesneden uit de rib van het rund. Het vlees heeft een stevige structuur en een volle, krachtige smaak. Dankzij de fijne vetdooradering blijft het tijdens het stoven sappig en krijgt het extra diepgang. Laat u het langzaam sudderen, dan wordt het heerlijk mals en valt het bijna vanzelf uit elkaar.

Ons MRIJ-rundvlees leent zich hier perfect voor. De natuurlijke marmering en pure, authentieke smaak tillen elk stoofgerecht naar een hoger niveau. Ideaal voor ouderwets draadjesvlees of een stoofpot met bier of rode wijn voor een rijk en hartig resultaat.

Kerntemperatuur & bereiding

  • Stoven: 85–90 °C kerntemperatuur, na ongeveer 3 uur zachtjes garen
    👉 Hoe langer de riblappen op laag vuur pruttelen, hoe malser en smaakvoller ze worden.

Receptidee: ouderwets draadjesvlees, zoals oma het maakte

Ingrediënten (4 personen)

  • 800 g dikke riblappen (MRIJ-rund)

  • 50 g roomboter of bakvet

  • 2 uien, in ringen

  • 2 laurierblaadjes

  • 3 kruidnagels

  • 2 takjes tijm

  • 1 el azijn of een scheutje natuurazijn

  • 1 el mosterd

  • 1 el appelstroop (of een snufje suiker)

  • 500 ml runderbouillon

  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Voorbereiden:
    Dep de riblappen droog en bestrooi met zout en peper.

  2. Vlees aanbraden:
    Verhit de boter in een stevige stoofpan en bak het vlees rondom bruin. Haal het vlees even uit de pan.

  3. Uien fruiten:
    Bak de uienringen in dezelfde pan goudbruin. Voeg laurier, kruidnagel en tijm toe.

  4. Blussen:
    Doe het vlees terug in de pan. Voeg azijn, mosterd en appelstroop toe en schenk de bouillon erbij tot het vlees net onderstaat.

  5. Lange stoof:
    Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 3 uur zachtjes sudderen met de deksel schuin op de pan. Het vlees is klaar wanneer het vanzelf uit elkaar valt in draadjes.

  6. Serveren:
    Serveer het draadjesvlees met aardappelpuree, rode kool en appelmoes voor die échte nostalgische smaak.

 

Let op:
Omdat met de hand gesneden wordt kan het uiteindelijke gewicht iets afwijken van het aangegeven gewicht.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.

Wij hebben een ruim aanbod aan producten op de website. Omdat we werken met versproducten is het helaas niet mogelijk om alles voorradig te houden. Wij streven ernaar u altijd te kunnen bedienen. Mochten wij geen voorraad hebben in uw bestelde product, nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.